Projecten | Project Wiggins Primary School | over de school | foto's werkzaamheden

 

Wiggins Primary School:
een basisschool op het platteland van Uganda

Wiggins Primary School staat in het dorp Kumi, in het Noordoosten van Uganda. De school werd in 1930 door de Anglicaanse kerk gesticht als een kostschool voor kinderen met lepra, zodat goede medische zorg voor de leerlingen was gegaran-deerd. Door verbetering van de leprabestrijding werden aparte behandelcentra voor lepra echter overbodig. Daarom veranderde in 1980 de school in een basisschool voor alle kinderen uit Kumi en omgeving. In de voormalige slaapzalen werd later ook nog een middelbare school gevestigd.

Wiggins Primary School telde vorig jaar 759 leerlingen (386 jongens en 373 meisjes). De leerlingen van één schooljaar moeten worden verdeeld over twee parallel­klassen van elk vijftig à zestig leerlingen. Er zijn 22 onderwijzers, waarvan één hoofd­onderwijzer en twee subhoofden. De salarissen van de onderwijzers worden door het ministerie van onderwijs betaald.

Het bestuur van de basisschool bestaat uit een commissie van ouders van de leerlingen, vertegenwoordigers van het ministerie van onderwijs en de kerk, met de hoofd­onderwijzer als secretaris.

Wiggins Primary School

 

 

 

 

 

 

 

 
   
         
         
         
 
© Stichting Steunfonds Kyoga